Page content

article content

Heeft jouw bedrijf een website nodig?

Door de economische crisis hebben veel mensen de natuurlijke neiging om de broekriem aan te halen en extra uitgaven te voorkomen. Maar als de markt kleiner wordt is het nog belangrijker voor uw bedrijf of organisatie om nieuwe klanten aan te trekken en huidige klanten te behouden.

Wat is de meest rendabele manier van promotie? Een website laten maken. Prijzen van websites variëren maar er is wel een oplossing voor elk budget.

Waarom een website laten maken?

Eerst en vooral, uw publiek verwacht dat bedrijven een website hebben die op zijn minst basisinformatie en contactgegevens levert. Een website hebben is deze dagen bijna net zo belangrijk als het hebben van een telefoon of gedrukte brochure. Als mensen meer informatie willen over uw bedrijf gaan ze meestal eerst op zoek op het internet. De papieren gouden gids heeft al lang afgedaan. Gebruikt u hem nog?

En als mensen uw bedrijf niet vinden op het internet, wees dan maar zeker dat ze uw concurrent, die al eerder een website laten maken heeft, wel vinden. Dag klant…

Wat kan een website voor mij doen?

Een paar voorbeelden van rechtstreekse, praktische voordelen van een eigen website:

 • Versterk het effect van een advertentie. Het adres van uw website in uw advertentie zetten, betekent dat iedereen die interesse heeft onmiddellijk toegang heeft tot veel meer informatie over uw bedrijf. Maak het die mensen dan ook makkelijk om contact op te nemen
 • Bespaar tijd. Er wordt veel tijd en moeite verspeeld aan het herhaaldelijk verstrekken van dezelfde informatie, hetzij per telefoon of face to face. Zet op uw website een pagina met “veelgestelde vragen” en iedereen kan daar terecht. En u kan weer verder met de orde van de dag…
 • Maak het gemakkelijker voor potentiële klanten om u te vinden. Zet een gedetailleerde kaart met de liging van uw bedrijf op uw website en maak het zelfs nog makkelijker voor de klant door het aangeven van parkeerplaatsen en bushaltes in de buurt

Zal een nieuwe website laten maken mijn bedrijf onmiddelijk meer succes geven?

Doet een telefoon of fax kopen of een brochure laten maken dit? Het zijn allemaal communicatiemiddelen, maar ze moeten effectief gebruikt worden. Aan de andere kant is het niet hebben van deze communicatiemiddelen een groot nadeel voor uw bedrijf. Geen enkel bedrijf werkt zonder een telefoon. Een website – en de diensten die zij kan bieden – is even essentieel voor een bedrijf in de 21e eeuw.

Een goede barometer voor de behoefte aan een website voor uw bedrijf is het opzoeken van de aanwezigheid van uw concurrenten op het internet. Heeft geen enkel van hen een website? Dan heeft u geluk. U heeft dan niet alleen wat ademruimte, maar ook een goede kans om de eerste te worden die deze nieuwe markt kan aantrekken. Uw belangrijkste concurrenten hebben al een website? Aan de slag, snel!

Geef me enkele voorbeelden van hoe een website mijn specifieke bedrijf helpt:

De mogelijkheden zijn alleen beperkt door de verbeelding en het budget, maar hier zijn enkele voordelen die kunnen worden geleverd door zelfs de eenvoudigste, meest elementaire “brochure” site:

Website voor restaurants:

Mensen kiezen voor restaurants, niet alleen voor het eten dat zij aanbieden, maar ook voor hun sfeer en gemak.

 • Toon aantrekkelijke foto’s van het interieur en enkele voorgerechten op een mooi gedekte tafel
 • Kreeg uw restaurant een goede review? Pak er mee uit op uw website.
 • Toon uw menu
 • Adverteer speciale aanbiedingen en diensten, zoals zakenlunches, catering, enz…
 • Toon de getuigenissen van tevreden klanten
 • Plaats een kaart met routebeschrijving die de locatie van de parkeerplaatsen en de bushaltes in de buurt toont.

 

Website voor professionele diensten (advocaat, arts, tandarts):

Voor deze diensten, die geen gebruik kunnen maken van conventionele reclamemethodes, is het hebben van een website bijzonder waardevol. Het is een geaccepteerde manier om uw specialisaties tentoon te spreiden. Hebt u publicaties? Citeer ze. Prijzen gewonnen? Zet het op uw website. Artikels of case studies die je referenties tonen? Plaats ze online.

Website voor creatieve diensten (architect, interieurarchitect, illustrator, maar ook bouw- en renovatiebedijven, enz…):

Hier zegt een foto geen duizend woorden. Neen, hij zegt een miljoen woorden! Voor en na foto’s vertellen uw verhaal, zonder de extra kost van vierkleurendruk en distributie.

Website voor makelaars:

Ook hier zijn foto’s een geweldig hulpmiddel. Toon mooie, groot-formaat foto’s van de huizen die u te koop of te huur aanbiedt. Websites kunnen eenvoudig up-to-date gehouden worden met nieuwe informatie en gebouwen.

Website voor een winkel:

Zelfs als u nog niet klaar bent voor de kosten van complete e-commerce website, kan een simpele website laten maken effectief uw bedrijf promoten. Een gebruiksvriendelijke online brochure is eenvoudig om te maken – en bespaart duizenden euro’s in print-en verzendkosten.

 • U kunt solden en speciale aanbiedingen op uw website zetten
 • Op zoek naar medewerkers? Zet vacatures online en laat geïnteresseerden u contacteren per e-mail.
 • Plaats een printbare kaart met uw locatie
 • Klantenservice gaat sneller en vriendelijker als klanten onmiddelijk contact kunnen opnemen, 24 uur per dag, via email, in plaats van te wachten aan de telefoon en te luisteren naar hetzelfde deuntje opnieuw en opnieuw. Daardoor worden klanten alleen maar ongeduldig.

Website voor non-profit organisaties:

Een geloofwaardig imago is enorm belangrijk, vooral als u bezig bent met fondsenwerving. Zet de vooruitgang, prestaties en bijdragen van uw organisatie online. Zodra uw website gelanceerd is en correct geregistreerd bij de zoekmachines kan uw organisatie gevonden worden door doelgroepen waarvan u dacht dat u ze nooit zou kunnen bereiken.

Hoeveel kost een website eigenlijk? Prijzen vind je zelden online.

De prijzen van een website variëren sterk, afhankelijk van de specifieke kenmerken en functionaliteiten van elke individuele site. Maar als u de voordelen die zelfs de eenvoudigste website u kan bieden goed overweegt, dan is de vraag niet “Hoeveel kost een website?” maar “Hoeveel kost het mij als ik GEEN website heb?”

Website voor eenmalig €199,-

Het website bedrijf maakt uw website voor eenmalig €199,- Dit is inclusief uw gewenste domein en email adressen. Maar dat is niet alles. U krijgt een moderne website met onbeperkt pagina’s, geoptimaliseerd voor Google en uw website staat binnen 24 uur online op uw eigen domeinnaam. U kunt heel eenvoudig via het bestelproces uw template kiezen, uw foto’s, teksten, videos etc uploaden, de pagina’s selecteren en veilig betalen via iDeal, Creditcard, Paypal of bankoverschrijving. Hierna staat uw website binnen 24 uur online.

 

Comment Section

0 reacties op “Heeft jouw bedrijf een website nodig?

Plaats een reactie


*